Persbericht

Haal de ruimte naar je klas! Op 9 mei zullen Belgische leerlingen en leerkrachten aan ministers tonen hoe dat kan!

ESERO Belgium heeft voor deze gelegenheid teams van leraren en leerlingen uitgenodigd van lagere en secundaire scholen. Ze zullen hun projecten en activiteiten voorstellen in aanwezigheid van voorname gasten zoals Thomas Dermine, Caroline Désir, Lydia Klinkenberg en Ben Weyts.

Sinds eind 2020 wordt het European Space Education Resource Office in België (ESERO Belgium) uitgevoerd door een groep instituten actief in het STEM onderwijs, geleid door de KU Leuven. Het maakt deel uit van ESA’s ESERO netwerk, waarin reeds twintig ESA lidstaten actief zijn met een scholenprogramma.

ESERO Belgium wordt gefinancierd door ESA en BELSPO. De missie is om vaardigheden en competenties in STEM onderwerpen te verbeteren (Science, Technology, Engineering, Mathematics) door vorming te voorzien voor leraren uit lager en secundair onderwijs. We leren ze hierin hoe je ruimtevaart kan gebruiken als innovatieve en inspirerende onderwijscontext. Ook voorzien we projecten op school en leerlingenactiviteiten die tegemoet komen aan de eindtermen. Verschillende van deze activiteiten zullen gedemonstreerd worden door leraren en leerlingen op het evenement.