Nieuws

Persbericht

Federale regering lanceert het Belgian Recovery Fund om Belgische ondernemingen na de Covid-crisis te versterken

Vandaag lanceren minister van Financiën Vincent Van Peteghem en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine het Belgian Recovery Fund. 
Persbericht

Plan voor herstel en veerkracht bekrachtigd door de Raad van de EU

Weer een stap voorwaarts voor het herstelplan. Download de geratificeerde versie van het plan voor herstel en veerkracht!
Persbericht

« De Belgen lopen met hun hoofd in de sterren »

Oproep tot het indienen van kandidaturen van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA): 1019 Belgen hebben zich ingeschreven!
Persbericht

Vlaanderen wil het Dynastiepaleis kopen - "Het Dynastiepaleis is niet te koop”

Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen belast met Wetenschapsbeleid Thomas Dermine reageert op de uitlatingen van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir vandaag op de website van Bruzz. De minister gaf te kennen het Dynastiepaleis te willen kopen om er een permanente vitrine voor het Vlaamse toerisme van te maken.
Persbericht

Regering steunt Belgische wetenschappers om vulkanische activiteit in Goma te monitoren

Drie wetenschappers van het AfricaMuseum in Tervuren gaan de activiteit van de vulkaan Nyiragongo in Goma (Democratische Republiek Congo) ter plaatste helpen monitoren. Zij doen dat met de steun van minister Kitir en staatssecretaris Dermine.
Persbericht

Extra bijdrage van België voor de bouw van de Extremely Large Telescope

De ministerraad gaat op voorstel van de staatssecretaris belast met Wetenschapsbeleid, Thomas Dermine, akkoord met een additionele bijdrage van België voor de bouw van de Extremely Large Telescope (ELT) en de operationele fase van de European Southern Observatory (ESO) in het kader van de ELT.
Nieuwsbericht

België maakt herstelplan over aan Europese Commissie

De federale regering heeft vandaag het licht op groen gezet voor het Nationaal Plan voor Herstel en Veerkracht. Het plan werd vandaag voorgelegd aan een elektronisch Overlegcomité en vervolgens aan de Europese Commissie overgemaakt. Het economisch herstel trekt voluit de kaart van de omslag naar een duurzame en digitale economie.
Persbericht

Geniet van de voorjaarsvakantie om federale musea te (her)bezoeken!

De Noorzeedijk zal waarschijnlijk zwaar worden bestormd, de bezettingsgraad van vakantiewoningen in de Ardennen nadert de 100%, toeristische verblijven in het buitenland zijn verboden… Dus waarom zou je de federale musea niet eens (opnieuw) bezoeken tijdens de voorjaarsvakantie? Een goede gelegenheid om onze schatten en ons rijke culturele erfgoed te herontdekken
Persbericht

Overleg over het ontwerpplan voor herstel en veerkracht voor België wordt voortgezet

Willen wij erin slagen ons land te doen heropleven na de ongekende gezondheidscrisis die wij op dit ogenblik doormaken, dan moeten we onze krachten bundelen onze acties op elkaar afstemmen. Het is duidelijk dat het sociaal overleg hierbij een sleutelrol moet spele
Persbericht

Herziening van het koninklijk besluit tot uitvoering van de wet op de ruimtevoorwerpen

De ministerraad keurt op voorstel van staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine een ontwerp van koninklijk besluit goed tot herziening van het koninklijk besluit tot uitvoering van de wet op de ruimtevoorwerpen.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.