Nieuws

Persbericht

België Europees koploper O&O

Volgens research rond Onderzoek en Ontwikkeling door het Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO) bij de overheid, de privésector, de non-profitsector en het hoger onderwijs, overschrijdt België opnieuw de Europese doelstelling om 3% van het bbp in onderzoek en ontwikkeling te investeren
Persbericht

Thomas Dermine op de tussentijdse ministeriële vergadering van het Europees Ruimteagentschap in Porto: “Laat ons ambitie tonen!”

Op 19 november 2021 heeft Thomas Dermine, staatssecretaris belast met Wetenschapsbeleid, deelgenomen aan de tussentijdse ministeriële vergadering van het Europees Ruimteagentschap (ESA) in Porto. 
Persbericht

Federale regering lanceert het Belgian Recovery Fund om Belgische ondernemingen na de Covid-crisis te versterken

Vandaag lanceren minister van Financiën Vincent Van Peteghem en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine het Belgian Recovery Fund. 
Persbericht

Plan voor herstel en veerkracht bekrachtigd door de Raad van de EU

Weer een stap voorwaarts voor het herstelplan. Download de geratificeerde versie van het plan voor herstel en veerkracht!
Persbericht

Restitutie : het voorstel van Thomas Dermine

Restitution : « Il faut démêler les enjeux symboliques liés à la propriété des objets spoliés des enjeux opérationnels liés à leur retour matériel» - La proposition copernicienne de Thomas Dermine basée sur deux principes et trois catégories d’objet
Persbericht

« De Belgen lopen met hun hoofd in de sterren »

Oproep tot het indienen van kandidaturen van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA): 1019 Belgen hebben zich ingeschreven!
Persbericht

Vlaanderen wil het Dynastiepaleis kopen - "Het Dynastiepaleis is niet te koop”

Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen belast met Wetenschapsbeleid Thomas Dermine reageert op de uitlatingen van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir vandaag op de website van Bruzz. De minister gaf te kennen het Dynastiepaleis te willen kopen om er een permanente vitrine voor het Vlaamse toerisme van te maken.
Persbericht

Regering steunt Belgische wetenschappers om vulkanische activiteit in Goma te monitoren

Drie wetenschappers van het AfricaMuseum in Tervuren gaan de activiteit van de vulkaan Nyiragongo in Goma (Democratische Republiek Congo) ter plaatste helpen monitoren. Zij doen dat met de steun van minister Kitir en staatssecretaris Dermine.
Persbericht

Extra bijdrage van België voor de bouw van de Extremely Large Telescope

De ministerraad gaat op voorstel van de staatssecretaris belast met Wetenschapsbeleid, Thomas Dermine, akkoord met een additionele bijdrage van België voor de bouw van de Extremely Large Telescope (ELT) en de operationele fase van de European Southern Observatory (ESO) in het kader van de ELT.
Nieuwsbericht

België maakt herstelplan over aan Europese Commissie

De federale regering heeft vandaag het licht op groen gezet voor het Nationaal Plan voor Herstel en Veerkracht. Het plan werd vandaag voorgelegd aan een elektronisch Overlegcomité en vervolgens aan de Europese Commissie overgemaakt. Het economisch herstel trekt voluit de kaart van de omslag naar een duurzame en digitale economie.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.